Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Daca nu va saturati dintr-o portie de mamaliga cu branza, nu-i nimic –
am gasit o reteta si mai buna! Aceasta rulada cu mamaliga si ciuperci va
va surprinde cu siguranta! Nelipsita este telemeaua de oaie, compozitia
intregului rezultat fiind mult mai complexa si mai aromata ca o
mamaliguta cu branza obisnuita.
Am incercat sa imbin traditionalul cu modernul si spun ca am reusit sa fac acest lucru foarte bine avand in vedere ca Rulada de Mamaliga cu Ciuperci astfel pregatita a avut mare trecere printre.
Nu va fie teama, incercati aceasta Rulada de Mamaliga.Rulada de Mamaliga cu Ciuperci
faina de porumb
apa
sare
250 g branza telemea de vaca
200 g jumari macinate
300 g ciuperci
2 ardei chili mai mici uscati
100 g cascaval afumat
100 g telemea de oaie
100 g crema de branza ceva pufos cu verdeata
250 ml lapte
1 lingurita amidon
sare, piper proaspat macinat
granule de usturoi
3 linguri sos de soia
1 lingura sos Worchester
1 lingura miere de albine
1 lingura unt
1 lingura ulei
Frunze de salvie, ulei pentru prajitul frunzelor de salvie (cam 3-4 linguri)
Mod de preparare:
Punem apa la fiert impreuna cu sare. Cand clocoteste adaugam in ploaie faina de porumb amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Lasam la fiert pana se ingroase.
Mamaliga rezultata o intindem cat este calda pe folie de aluminiu sau hartie de copt cerata peste care presaram seminte de in.
Peste mamaliga intinsa razuim telemea de vaca, presaram deasupra cu jumari macinate si rulam cat mai strans.
Dam rulada de mamaliga astfel obtinuta la rece pana se incheaga bine.
In timpul cat rulada de mamaliga sta la rece ne ocupam de garnitura cu care o vom servi si de sosul de branza.
Preparare Ciuperci: :
Spalam ciupercile si topim intr-o tigaie mai adanca 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei peste care punem ciupercile scurse de apa - am ales ciuperci mai mici.
Turnam deasupra sosul de soia, sosul Worchester, mierea de albine, condimentam cu piper proaspat macinat, fulgi de usturoi macinat,ardeii chili rupti in jumatate si 2 frunze de salvie rupte .
Acoperim tigaia cu un capac si reducem sosul.
Preparare sos de Branza:
Dam pe razatoare cascavalul, branza telemea si adaugam la ele si crema de branza ceva fin pufos.
Turnam deasupra laptele si punem vasul pe foc unde lasam sa fiarba pana se topesc branzeturile.
Separat dizolvam amidonul cu putin lapte si turnam in vasul in care am topit branzeturile.
Condimentam cu piper proaspat macinat si un praf de fulgi de usturoi macinat.
Preparare Montare:
Pe o farfurie intinsa punem 2-3 linguri sos de branza peste care vom aseza o felie de rulada de mamaliga, deasupra vom pune ciuperci punem doua felii de rulada de mamaliga imprejurul bazei si deasupra stropim cu sosul rezultat de la prajirea ciupercilor, iar peste ciuperci punem 1-2 frunzulite de salvie prajite in ulei.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.