Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de porc in crusta

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
 Prepara-i familiei tale o friptura de porc in crusta foarte crocanta si aromata.
Pregateste fripturi fragede si aromate pentru o cina festiva copioasa! Iti recomandam o friptura de porc in crusta foarte crocanta si aromata.
Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta

Ingrediente:
  • 1,5 kg cotlet de porc

Pentru marinata:

  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura mustar (potrivit de iute)
  • 6 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cuisoara
  • 2 fire frunze de telina
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 l vin rosu
  • 400 ml supa din concentrat de vita

Pentru crusta:

  • 2 fire salvie
  • 4 crengute cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g cascaval
  • 1 albus
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un servetel. 

Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. 

Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. 

Se incinge uleiul intr-o tigaie (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. 

Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 g C. 

Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. 

Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. 

Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se “odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!