Friptura de porc in crusta |
- 1,5 kg cotlet de porc
Pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura mustar (potrivit de iute)
- 6 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 cuisoara
- 2 fire frunze de telina
- 1 lingura bulion
- 1/4 l vin rosu
- 400 ml supa din concentrat de vita
Pentru crusta:
- 2 fire salvie
- 4 crengute cimbru
- 1 legatura patrunjel verde
- 100 g cascaval
- 1 albus
- sare
- piper
- 3 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un servetel.
Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider.
Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare.
Se incinge uleiul intr-o tigaie (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile.
Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 g C.
Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma.
Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute.
Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se “odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.