Este mai mult o budinca de clatite, cu smantana, sos de vanilie si scortisoara. Un deliciu!
Clatite din Bucovina |
• 500 gr. branza dulce
• 2 oua
• esenta de vanilie
• 5 linguri zahara
• coaja de la o lamaie
• smantana
• unt
Sos de vanilie:
• 500 ml lapte
• 3 galbenusuri
• 100 gr zahar
• 1 lingura faina
• vanilie sau zahar vanilat
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus se face compozitia pentru clatite, care se coc in tigaie una cate una.
Dupa aceea, clatitele se pun intr-o tava
unsa cu unt, deasupra se adauga smantana si se dau la cuptor 40 – 50 de
minute.
Sosul:
Se incalzeste laptele intr-o craticioara, in care se adauga galbenusurile batute cu zaharul si faina.
Toata compozitia se toarna peste lapte, dupa ce acesta incepe sa fiarba.
Dupa ce se mai ingroasa sosul, se raceste.
Cand sunt gata clatitele, se toarna sosul de vanilie deasupra si se presara scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.