Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cannoli cu cremă răcoritoare și crustă crocantă

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cannoli sunt niște produse de patiserie italienești foarte populare, fiind deopotrivă dulci și răcoritoare, mulțumită combinației de aluat fraged dulce și cremă de brânză. 

Dacă vrei să faci cannoli acasă, este bine de știut că vei avea nevoie de forme de cannoli înainte de toate. Restul este simplu, iată ce pași trebuie să urmezi:

Cannoli cu cremă răcoritoare și crustă crocantă

Cannoli cu cremă răcoritoare și crustă crocantă

Ingrediente:

Aluat:
  • 250 g făină 
  • 50 g unt 
  • 35 g zahăr 
  • 3 g sare
  • 60 ml vin alb
  • 1 ou
  • 1 albuș
Cremă:
  • 700 g brânză ricotta
  • 250 g zahăr
  • 15 ml esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Brânza ricotta se lasă la scurs cu o noapte înainte.
  2. Făina, zahărul și sarea se amestecă bine.
  3. Se adaugă oul și vinul și se frământă cu mâna. Aluatul astfel obținut se dă la frigider timp de un ceas.
  4. Aluatul răcit se împarte în patru. O bucată se pune deoparte, iar restul înapoi la frigider.
  5. Se întinde bine foaia, astfel încât să aibă o grosime de maxim 2 milimetri. Se decupează cerculețe cu ajutorul unui castron sau a unei forme de bucătărie.
  6. Se procedează la fel și cu restul bucăților de aluat de la frigider. La final, învelim foile de cannoli cu câte patru foi, pe rând. Fiecare foaie se lipește de alta cu ajutorul albușului de ou bătut.
  7. Cannoli se prăjesc în ulei, timp de 1 minut, cu grijă pentru a nu se arde.
  8. Separat, amestecăm brânza ricotta cu zahărul și vanilia.
  9. Umplem formele de cannoli cu această compoziție. 
  10. Opțional, le putem decora după bunul plac cu zahăr pudră, fructe, jeleuri, alune, fulgi de ciocolată, sosuri și nu numai.
  11. Se servesc reci.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!