Pentru ca tot este sezonul vinetelor, profita de ocazie si incearca sa prepari ceva deosebit cu acestea. Caponata este un fel de tocanita pe baza de vinete, servita de obicei ca aperitiv, dar care poate inlocui cu brio si o cina usoara.
Vinete sote – Caponata |
- 2 vinete medii;
- 8 linguri de ulei de masline;
- 4 ardei grasi medii;
- 2 cepe rosii medii;
- o telina mica;
- 4 catei de usturoi;
- 3 cartofi mici noi;
- 50 grame de masline verzi, fara samburi;
- 20 grame de capere murate;
- 100 ml suc de rosii concentrat;
- o lingurita de sare;
- cateva frunzulite de busuioc;
- fulgi de migdale.
Mod de preparare:
Taie vinetele cubulete, dupa ce le-ai spalat, pune o lingurita de sare peste ele si lasa-le 10 minute deoparte, apoi scurge bine apa pe care au lasat-o.
Pune 4 linguri de ulei de masline intr-un wok, la foc mediu, adauga vinetele scurse si prajeste-le rapid timp de 2-3 minute, pana se rumenesc.
Scoate vinetele pe un prosop de hartie pentru a se scurge de ulei.
Taie ceapa si soteaz-o in 4 linguri de ulei de masline, cu un praf de sare, timp de 1 minut.
Adauga ardeiul si telina taiate cubulete mici, apoi vinetele usor prajite.
Soteaza totul in continuare inca 1-2 minute, adauga usturoiul tocat, caperele si maslinele.
Adauga sucul de rosii, amestecand usor inca un minut.
Pune preparatul obtinut pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si frunze de busuioc.
Il poti servi imediat, cald sau rece, a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.