Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.
Rata Adobo |
- 6 pulpe de rata
- sare si piper negru, dupa gust
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 ceapa mare, felii
- 8 catei usturoi, tocati
- 1 1/2 cesti de supa de pui
- 1 cana otet
- 1/2 sos de soia
- 2 lingurite pasta de ardei iute
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare
1. Se condimenteaza pulpele cu sare si piper negru.
2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adanca, la foc mediu; se adauga pulpele de rata, cu partea de pielea in jos si se gatesc pana cand se rumenesc, 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot pulpele pe un platou si se scurge grasimea din tigaie, pastrand doar o lingura.
3. Se caleste ceapa in grasimea pastrata. Se adauga usturoiul; se gateste, amestecand timp de 1-2 minute.
4. Se adauga supa de pui, otetul, sosul de soia, pasta de ardei si frunzele de dafin in amestecul de ceapa; se da in fiert. Se adauga pulpele de rata in tigaie, se acopera si se fierbe pana cand pulpele sunt fragede si usor de strapuns cu o furculita, aproximativ 2 ore.
5. Se scoate capacul, se mareste caldura si se gateste pana cand sosul este gros, aproximativ 5 minute; se asezoneaza cu sare si piper negru, dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.