Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Placinta greceasca cu portocale este prajitura usor de preparat, cu o aroma inconfundabila de portocale si pe care o veti face de multe ori.
Placinta greceasca cu portocale |
400 g foi de placinta
200 g iaurt
4 lingurite praf de copt
100 g zahar
4 oua
250 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
Pentru sirop:
200 ml suc de portocale
100 ml apa
200 g zahar
coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca.
Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5
minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla.
Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar, ulei, zahar vanilat si coaja rasa
de la o portocala, pana cand zaharul se topeste. Se adauga la iaurt,
apoi se pune compozitia peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa
se inmoaie.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se tine cam 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa fie inchegata.
Siropul:
Punem toate ingredientele pe foc,
cand incepe sa fiarba si se topeste zaharul, luam de pe foc si lasam sa
se raceasca.
Se scoate placinta de la cuptor, se lasa sa se raceasca pana putem sa o feliem. Se taie in cubulete si se pune sirop deasupra si intre ele. Se lasa sa se raceasca complet si se serveste.
Incercati si voi placinta greceasca cu portocale.
Va astept si pe Retete si Gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.