Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceasta mancare de mazare cu smantana si piept de pui se prepara foarte usor, atat cu mazare proaspata cat si cu mazare congelata sau din conserva. Procedeul este acelasi, cu diferenta ca mazarea din conserva trebuie gatita foarte putin. Este delicioasa!
Mancare de mazare cu piept de pui si smantana |
2 cani de mazare (cana de 250 ml)
o jumatate de piept de pui ( aprox 200 g)
o legatura de marar
1 morcov
jumatate de ardei rosu
150 ml smantana (se poate folosi si samantana lichida pentru gatit)
o ceapa mica
o cana de apa
sare si piper dupa gust
putin ulei
Mod de preparare:
Morcovul
si ardeiul taiate cubulete mici se calesc in putin ulei impreuna cu
ceapa pana cand se inmoaie bine.
Trebuie sa amestecati ca ceapa sa nu se
arda.
Adaugati
apoi mazarea si mararul, si le caliti impreuna cu celelalate legume
cateva minute.
Adaugati fasii de piept de pui si gatiti-l impreuna cu
celelalte ingrediente pana cand isi schimba culoarea si devine mai ferm.
Asezonati
cu sare si piper, apoi adaugati apa si lasati sa fiarba pana cand
mazarea este moale.
Mazarea proaspata si dulce se fierbe relativ repede.
la final adaugati samantana si mai lasati sa fiarba cateva minute.
Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare si piper.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.