Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ingrediente:
Pentru cei carora le place porumbul. E inceput de sezon pentru el, asa ca merita o reteta speciala.
Spaghete cu porumb si sunca |
150 gr spaghetti
o conserva porumb
75 gr sunca afumata
20 frunze de busuioc
50 gr unt
1/2 lingurita chili fulgi
parmezan pentru servire
sare, piper negru
Mod de preparare:
Se va folosi porumb din conserva.Se pune multa apa la fiert cu sare si se fierb spaghetle dupa timpii indicati pe pache
Intr-o tigaie larga (25-30 cm diametru) se pune sunca la prajit. Puteti folosi sunca feliata foarte subtire sau daca aveti o bucata mare, o puteti taia cubulete. Se lasa sunca
in tigaie pana lasa grasime si se rumeneste placut si devine crocanta.
In acel moment se adauga 10 frunze de busuioc (intregi daca sunt fragede
sau le puteti toca fasiute daca sunt mai mari) si 1/3 din unt. Se
amesteca pana untul e topit si se scoate totul din tigaie, lasand doar
grasimea. Gustati sunca si daca e sarata tare aveti grija in rest cu sarea.
In aceeasi tigaie se adauga porumbul, 1/3 din unt (ochiometric) si chili.
Se rasneste piper negru Se soteaza totul, amestecand des pana porumbul e
rumen (intre 5 si 10 minute). Se adauga putina sare, in functie de cum
ati simtit sunca de sarata.
Se adauga spaghetele scurse si restul de unt si se amesteca cu porumbul
si grasimea din tigaie (cca 2 minute). Se adauga restul de frunze de
busuioc in acest timp.
La final se adauga sunca cu busioc si se amesteca bine. Se servesc imediat, presarate cu parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.