Supa de ceai este o rețetă veche din Banat și am putea spune că face parte din patrimoniul nostru național. Este simplă și gustoasă și se asezonează perfect cu anotimpul rece.
Supă de ceai |
1/2 l lapte sau smântână,
un cub de zahăr,
esență de vanilie sau zahăr vanilat
6-7 linguri mici cu frunze de ceai,
3-4 ouă
făină pentru servire.
Mod de preparare:
Într-o jumătate de litru de lapte ori de smântână se pun 6 – 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahăr şi nişte vanilie și se lasă la fiert.
Se amestecă bine cu puţin lapte cald trei-patru gălbenuşuri de ouă, se toarnă apoi în laptele/ smântâna, se ia de pe foc și se strecoară totul printr-o sită deasă pentru a reţine frunzele de ceai.
Pentru a putea strecura supa mai ușor, se folosesc frunze de ceai întregi sau tăiate în bucăți mai mari, în loc de ceai la pliculețe.
Această supă se servește cu bucăți de pâine prăjită, preparate din făină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.