Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Clatitele Gundel sunt delicioase si foarte usor de preparat. Daca doresti o alternativa la reteta clasica de clatite, clatitel Gundel sunt ceea ce cauti. Umplute cu nuci si scaldate in sos de ciocolata, vor fi desertul perfect.
Clatite Gundel |
- - 2 oua mari
- - 2 picaturi de extract de vanilie
- - 1 cana cu lapte
- - 1 lingura de zahar
- - un varf de cutit de sare
- - coaja rasa de la o lamaie
- - 1 cana de faina
- - 100 ml apa minerala
- - 1 cana de ulei
Pentru umplutura de nuci:
- - 1 cana de smantana grasa
- - 1 cana de zahar
- - 1 cana de rom mai slab
- - 113 g miez de nuca macinat
- - 50 g stafide
- - 1 lingura de coaja de portocala rasa
- - 1 lingura scortisoara macinata
Pentru sosul de ciocolata
- :- 113 g ciocolata tocata mare
- - 1 cana de lapte
- - 3 galbenusuri de ou
- - 2 linguri de zahar
- - 2 linguri de cacao neindulcita
- - 1 lingura de unt nesarat topit
- - 2 linguri de rom slab
Mod de preparare:
Clatitele:
Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea. Adaugam faina si amestecam pana devine aluatul cremos. Adaugam apa minerala, putin cate putin pana ce aluatul are consistenta smantanei slabe. Lasam aluatul deoparte 30 de min sau il acoperim si il punem la frigider 2 ore.
Cu o pensula ungem cu ulei o tigaie de clatite. Turnam cu un polonic aluat in tigaie si miscam tigaia cat sa acoperim suprafata ei. Gatim clatitele cam 20 de sec pe ambele parti.
Umplutura cu nuci:
Intr-o cratita de sos, aducem smantana si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam romul, nucile, stafidele, coaja de portocala si scortisoara si le lasam pana fierb din nou. Reducem flacara si continuam gatirea inca 2, 3 min amestecand continuu pana se omogenizeaza. Daca umplutura e prea groasa, mai adaugam smantana.
Umplem clatitele cu umplutura de nuci si le lasam deoparte.
Sosul de ciocolata:
Intr-o cratita de sos la foc mic, adaugam ciocolata si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile amestecand rapid pentru a nu se gati. Adaugam zaharul, cacaoa, untul si romul si amestecam pana ce sosul devine cremos. Daca sosul e prea gros, mai adaugam lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.