Boţii este un desert din Țara Moților. Ele sunt niște găluşte ţărăneşti obținute din brânză de vaci.
Boții |
- 1 kg brânză de vaci;
- 5-7 ouă;
- 2 lingură de untură;
- 1 cană și jumătate de mălai;
- Sare.
Mod de preparare:
În untură se prăjește mălaiul până își schimbă culoarea. Se bat bine ouăle și se amestecă energic cu brânza proaspătă de vaci. La această compoziție se mai adaugă o jumătate de cană de mălai, o lingură de untură și puțină sare. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele se fac „boțuri' rotunde și mici. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare. După ce au fiert și sunt suficient de tari se tăvălesc prin mălaiul prăjit. Se servesc cu zahăr sau magiun de prune.
Încearcă aceste preparate și bucură-te de ceva nou în fiecare zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.