Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Acesti ardei umpluti au in compozitie porumb, fasole
si orez fierte in prealabil si un sos cremos care le confera un gust inegalabil! Vei descoperi un fel principal care tine
de foame, este delicios si de post si se pastreaza extrem de bine la frigider.
|
Aedei umpluti in stil mexican |
Ingrediente:
Sos de caju:
- 150 g caju
- 180 ml supa de legume
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- 2 lingurite fulgi de drojdie inactiva uscata
- ¼ lingurita pudra de ceapa
- ¼ lingurita pudra de usturoi
- ¼ lingurita chimion pudra
- 1 lingurita felii de ardei iute
- ½ lingurita sare
Ardei umpluti:
- 6 ardei grasi
- 425 g fasole rosie fiarta/din conserva
- 425 g porumb fiert/din conserva
- 1 ceapa
- 3 cani orez fiert
- 3 linguri ulei vegetal
- 1 lingura usturoi zdrobit
- ½ lingurita chimion pudra
- 1 legatura patrunjel
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Pentru a pregati aceasta reteta de ardei umpluti (in stil mexican),
incepe prin a fierbe orezul, fasolea si porumbul (sau scurge-le de
lichidul din conserva).
- Prepara sosul de caju pentru umplutura: adauga nucile caju, supa de
legume, usturoiul zdrobit, drojdia inactiva uscata, sarea, pudra de
ceapa, usturoi si chimion si ardeiul iute intr-un blender vertical,
maruntindu-le pana obtii un sos omogen.
- Al doilea pas este pregatirea ardeilor grasi: taie-le codita si
curata-i de samburi (poti pastra capacul pentru a-i acoperi, inainte de
a-i coace sau poti toca marunt pulpa din jurul coditei si o poti adauga
in umplutura).
- Curata de coaja ceapa si tai-o marunt.
- Intr-o tigaie incapatoare, adauga 1 lingura de ulei vegetal si
prajeste usor ceapa, usturoiul zdrobit, putin piper si chimionul pudra,
pana cand ceapa devine aurie.
- Adauga in tigaie fasolea neagra si porumbul (si pulpa din capacelele
de ardei, daca nu vrei sa le pui deasupra, intregi), lasa-le cateva
minute, apoi completeaza umplutura cu orezul fiert si aproape toata
legatura de patrunjel, tocata marunt (pastreaza 1-2 fire pentru decorul
final).
- Toarna sosul de caju in tigaie, amesteca bine si stinge focul.
- Preincalzeste cuptorul la 200° C si asaza cei 6 ardei grasi intr-o tava inalta, de 23×35 cm, tapetata cu hartie de copt.
- Stropeste-i cu restul de ulei vegetal, umple-i cu amestecul din
tigaie, pune deasupra capacul de ardei (daca l-ai pastrat) si da tava la
cuptorul preincalzit, timp de 35 de minute, pana cand ardeii se inmoaie
si umplutura se coace.
- Serveste ardeii umpluti (in stil mexican) imediat, decorati cu patrunjel proaspat.
Observatii:
- Pentru a pregati sosul de caju, nucile nu trebuie inmuiate in
prealabil decat daca blenderul tau vertical este un model mai vechi,
care nu mai marunteste ca in prima zi, in acest caz, lasa nucile caju la
inmuiat in apa fierbinte, timp de 15 minute, pentru a le inmuia putin.
- Poti pastra ardeii umpluti (in stil mexican) ramasi la frigider pana
la 4 zile, in tava in care i-ai copt, acoperind-o cu folie de aluminiu;
reincalzeste-i tot in ea, la cuptor, dupa ce a ajuns la temperatura
camerei.
- In plus, acesti ardei umpluti (in stil mexican) pot fi congelati,
dupa coacere, pentru a-i avea la indemana atunci cand nu ai chef de
gatit sau ai aflat din scurt ca iti vin musafiri a doua zi: lasa-i sa se
raceasca bine, acopera-i individual cu folie alimentara si
depoziteaza-i vertical intr-o caserola, in congelator; decongeleaza-i la
frigider, peste noapte, apoi reincalzeste-i la cuptor.
Stiai ca?
- Fasolea rosie contine fibre si minerale valoroase, care ajuta
digestia, poate reduce riscul de diabet, mentine sanatatea inimii,
pielii si oaselor si contribuie la detoxificarea ficatului?
- Porumbul contine vitamine (B-uri) si minerale esentiale (zinc,
magneziu, cupru, fier, mangan), benefice pentru sanatate, dar si
antioxidanti care iti mentin ochii sanatosi (carotenoide, luteina,
zeaxantina)?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.