Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Poate că unii dintre voi își mai aduc aminte de când erau copii sau știu pentru că au cumpărat de la cofetărie, de prăjitura cartof. O prăjiturică simpatică care imită la formă atât de îndrăgita leguma, cartoful. Doar că nu are culoarea lui.
Prăjitură cartof |
- 200 grame de biscuți populari
- 100 grame de nucă
- 100 ml de lapte dulce
- 75 grame de unt
- 75 grame de zahăr
- o linguriță cu esență de vanilie
- 25 grame de cacao (plus încă o lingură pentru tavalit)
Mod de preparare:
- Rupem biscuiții în 2 sau 3 bucăți
- Punem biscuiții și nuca în vasul robotului de bucătărie și le măcinăm împreună.
- Din lapte, zahăr, unt și cacaoa facem un sirop. Le punem într-un vas pe care îl așezăm pe ochiul de la aragaz și lăsăm pe foc câteva minute, cât să se încălzească până când se topește zahărul. Nu trebuie să fierbem compoziția
- Adăugăm esența de vanilie și apoi turnăm lichidul, așa fierbinte peste amestecul de biscuiți și nucă.
- Amestecăm totul bine până obținem un fel de aluat consistent care poate fi modelat cu ajutorul mâinilor.
- Luăm în mână o parte de aluat, de mărimea unui cartof mai mic și modelăm dându-i o formă lunguiață, nu rotundă. Procedăm la fel cu restul de aluat
- Când am terminat de modelat tot aluatul tăvălim bucățile de prăjitură prin cacao și le așezăm în hârtiuțe speciale, de hârtie, în care se coc brioșele.
- Punem prăjituricile pe un platou și le dăm la rece până în momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.