Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitură cartof

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Poate că unii dintre voi își mai aduc aminte de când erau copii sau știu pentru că au cumpărat de la cofetărie, de prăjitura cartof. O prăjiturică simpatică care imită la formă atât de îndrăgita leguma, cartoful. Doar că nu are culoarea lui.

Prăjitură cartof

Prăjitură cartof

Ingrediente:

  • 200 grame de biscuți populari
  • 100 grame de nucă
  • 100 ml de lapte dulce
  • 75 grame de unt
  • 75 grame de zahăr
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 25 grame de cacao (plus încă o lingură pentru tavalit)

    Mod de preparare:

  • Rupem biscuiții în 2 sau 3 bucăți
  • Punem biscuiții și nuca în vasul robotului de bucătărie și le măcinăm împreună.
  • Din lapte, zahăr, unt și cacaoa facem un sirop. Le punem într-un vas pe care îl așezăm pe ochiul de la aragaz și lăsăm pe foc câteva minute, cât să se încălzească până când se topește zahărul. Nu trebuie să fierbem compoziția
  • Adăugăm esența de vanilie și apoi turnăm lichidul, așa fierbinte peste amestecul de biscuiți și nucă.
  • Amestecăm totul bine până obținem un fel de aluat consistent care poate fi modelat cu ajutorul mâinilor.
  • Luăm în mână o parte de aluat, de mărimea unui cartof mai mic și modelăm dându-i o formă lunguiață, nu rotundă. Procedăm la fel cu restul de aluat
  • Când am terminat de modelat tot aluatul tăvălim bucățile de prăjitură prin cacao și le așezăm în hârtiuțe speciale, de hârtie, în care se coc brioșele.
  • Punem prăjituricile pe un platou și le dăm la rece până în momentul servirii.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!