Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Crackers cu piper negru

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

De rontait cand va uitati la un film. Sau de servit cele mai bune Crackers. Daca va place piperul, nu o sa va puteti opri din rontait.

Crackers cu piper negru
Crackers cu piper negru

Ingrediente:

125 gr faina alba
60 gr apa
1 lingura ulei masline extravirgin
1 lingurita rasa piper negru grunjos, proaspat rasnit
1 lingurita rasa sare

Mod de preparare:

  1. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sarea si piperul (il rasnesc cu rasnita setata pe cea mai grosiera pozitie).
  2. Se face un crater in centru si se adauga acolo apa si uleiul. Se amesteca scurt cu mana pana faina se absoarbe in lichide. Apoi se poate framanta de 4-5 ori, doar pana aluatul se leaga. Nu framantati mult ca sa nu dezvoltati glutenul in aluat, atunci nu vor iesi crocanti.
  3. Lasati aluatul sa stea acoperit 15-30 minute. Dupa acest timp il veti simti mai relaxat, mai moale, va deveni usor de intins.
  4. Taiati aluatul in 3 bucati egale. Intindeti aluatul foi lunguiete subtiri. Eu le-am trecut prin masina de paste (pozitiile 0-4) si apoi am mai trecut cu sucitorul peste ele de cateva ori sa fie cat mai subtiri.
  5. Le-am intepat cu furculita pe toata suprafata. Le-am asezat in tava cuptorului cu hartie de copt pe fund. Ca sa intre intr-o tava am taiat bucatile de aluat astfel incat sa se potriveasca toate, sa nu coc mai multe ture. Aluatul nu se intinde la cuptor, deci le puteti aseza unele langa altele.
  6. Se coc la 150C timp de 20 minute. Dupa acest timp vor fi doar uscate si cu umflaturi mici pe toata suprafata. Daca incercati sa rupeti una veti vedea ca inca nu sunt casante.
  7. Porniti cuptorul pe functia grill (caldura de sus) si coaceti inca 2-2.5 minute, doar pana apar pete rumene placute. Nu le lasati sa se rumeneasca mult. Le intoarceti si le mai lasati sub grill 30 secunde. Acum aluatul a devenit casant.
  8. Dupa ce se racoresc, rupeti aluatul copt bucati mai mari sau mai mici, dupa cum doriti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!