Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nu mai știți ce să pregătiți dimineața? Vă dăm noi o idee, inspirată din bucătăria turcească. O să vă placă!
Cilbir, ouă turcești |
- 6 ouă
- 3 căței de usturoi, pisați
- 1 cană și jumătate de iaurt grecesc
- 1 litru de apă
- 1 lingură cu oțet
- 1 lingurița cu sare
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriță cu boia;
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecăm bine iaurtul, usturoiul și un praf de sare.
- Separat punem la fiert într-o cratiță apa, oțetul și sarea. Lăsăm la fiert la foc mare.
- Când apa clocotește, reducem focul și spargem cu atenție ouăle în apă, având grijă să rămână separate.
- Fierbem ouăle până când albușul se coagulează în jurul gălbenușului și apoi le scoatem pe o farfurie pentru servit.
- Într-o crăticioară mică topim untul și adăugăm boia. Amestecăm totul.
- Într-o farfurie punem sosul de iaurt, apoi ouăle iar deasupra amestecul de unt și boia.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.