Astazi, la masa de pranz, am pregatit acesti cartofi, nemaipomenit de gustosi, iar alaturi de ei am servit niste, o salata mixta condimentata cu putin ulei de masline si lamaie.
Din cand in cand ne putem permite un rasfat de acest gen? Reteta cartofilor este foarte simpla, rezultatul, mai mult decat delicios.
Fel de mâncare german |
400 g | cartofi |
400 g | ciuperci |
30 g | făină |
50 ml | ulei |
100 g | unt |
3 | ouă |
muștar | |
ulei pentru prăjit | |
pătrunjel verde | |
sare | |
piper |
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc fierbinți și se rad pe răzătoarea mare. Se amestecă cu un ou, făină și sare. Se formează bastonașe mici și se prăjesc în ulei bine încins.
Se curăță ciupercile și se taie felii. Se prăjesc în unt încins, până scad.
Se prepară maioneza. Se fierbe un ou tare. Se zdrobește gălbenușul fiert și se amestecă cu gălbenușul crud, o linguriță de muștar, sare și piper. Se freacă turnându-se ulei treptat, până se obține maioneza. Se adaugă maioneza peste ciuperci și se amestecă ușor.
Se montează felul de mâncare. Se formează un pat din bastonașe de cartofi peste care se adaugă ciupercile cu maioneză. Se ornează cu frunze de pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.