Daca am inceput seria retetelor cu dedicatie, va dati seama ca pe aceasta nu o pot dedica decat Mesteru"-lui, Atunci cand le-am pregatit, la mine m-a dus gandul...sunt bestiale!
Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi |
- aproximativ 1 kg coaste de porc cu os
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura plina de miere
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
Garnitura:
- 1 kg cartofi noi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1 lingura pasta de patrunjel(patrunjel tocat marunt si pus la borcan cu sare si ulei de masline)
- sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt.
Pentru garnitura: cartofii (ii alegem pe cei mai mici) se spala sub jet de apa si se freaca cu un burete de bucatarie cu suprafata abraziva. Se taie in jumatati, se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca uleiul de masline, untul topit, pasta de patrunjel, se toarna peste cartofi si se amesteca cu mainile. Cartofii se pun in tava langa coaste si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 50-60 minute. Dupa jumatate din expirarea timpului, se scoate tava si se intorc coastele si cartofii. Noi le-am servit alaturi de 1 lingurita de dulceata de ardei iute.
Sa va fie de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.