Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
La rețeta de ciulama de pui pe care urmează să o prezint am folosit pulpe inferioare de pui, dar am adăugat și ciuperci pentru consistență și gust.
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână |
- 6 pulpe de pui inferioare
- 1 ceapă
- 1 ardei
- o jumătate de țelină
- 2 morcovi
- rădăcină de pătrunjel
- rădăcină de păstârnac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 7-8 ciuperci
- 2 linguri smântână
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
- Pune pulpele de pui la fiert în aproximativ 2 litri de apă.
- Adună spuma care se formează deasupra apei când începe să fiarbă, apoi adaugă legumele tăiate în bucăți potrivite.
- Lasă totul la fiert până când pulpele de pui sunt bine gătite, iar carnea începe să se desprindă de pe os.
- Într-o tigaie încăpătoare călește ciupercile în unt. După ce sunt gătite adună-le și pune-le deoparte.
- Tot acum scoate pulpele de pui și adaugă-le în tigaie pentru a se rumeni puțin. După ce ai terminat cu ele, dă-le deoparte și treci la prepararea sosului.
- Completează cu încă o lingură de unt în tigaie apoi adaugă făina și amestecă energic până se dizolvă complet.
- Adaugă câte puțin 3 polonice din apa în care a fiert carnea și legumele. Amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
- Lasă amestecul la foc să se îngroașe bine, apoi adaugă cei doi căței de usturoi dați prin presă și cele două linguri de smântână pentru a da cremozitate sosului.
- Potrivește sosul de sare și condimentează cu puțin piper, în funcție de gust.
- Mai departe adaugă pulpele de pui și ciupercile călite, asezonează cu pătrunjel și mai lasă la foc mic încă două minute până când ingredientele se întrepătrund.
- Servește cu poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.