3 garnituri perfecte pentru friptura de miel |
Cartofi noi copti cu rozmarin si usturoi |
- 1 kg cartofi copti (mici)
- cateva fire de rozmarin
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 capatana de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala bine cartofii si asaza-i, cu tot cu coaja, intr-o tava cu hartie de copt. Asezoneaza-i cu cimbru, sare, piper si rozmarin, stropeste-i bine cu ulei de masline, astfel incat sa fie acoperiti, Pune in tava si capatana de usturoi, usor zdrobita, dar nedecojita. Acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o in cuptorul incins. Dupa 40 de minute, indeparteaza folia si verifica daca legumele sunt moi, introducand o furculita in ei. Daca sunt aproape gata, mai baga-i la cuptor inca 10-15 minute, dar fara folie deasupra, pentru a se rumeni putin.
2. Sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan |
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 2 linguri de ulei de masline
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- 1/2 cana de parmezan ras
Mod de preparare:
Asezoneaza bine tijele de sparanghel cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Adauga peste ele si parmezanul ras, apoi pune-le pe gratarul incins 3-7 minute, intorcandu-le din cand in cand, pentru a se face pe toate partile. Serveste garnitura de sparanghel calda, cu parmezan ras pe deasupra.
3. Spanac cu seminte de pin si usturoi
Spanac cu seminte de pin si usturoi |
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspat
- 3 linguri de ulei de masline
- 4 linguri seminte pin
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pune spanacul la sotat intr-o tigaie cu ulei si putina apa. Separat, pune putin ulei de masline intr-o alta tigaie si prajeste semintele de pin. Adauga si usturoiul tocat marunt si lasa-l sa se prajeasca un minut, amestecand continuu. Muta spanacul in tigaia cu pin si usturoi si amesteca bine ingredientele, pe foc, inca trei minute. Asezoneaza garnitura cu sare si piper si serveste-o calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.