Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii |
- 500 g carne de porc
- 6 linguri ulei
- sare
- un varf de cutit de piper negru macinat
- 250 g legume mexicane congelate
- 1 ceapa
- 150 ml apa
- 300 g spaghete + 2 l apa pentru fierberea lor + o lingurita de sare
- 350 ml suc de rosii
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- putin busuioc uscat
- putin cimbru uscat
- 2 graunti de usturoi
MOD DE PREPARARE:
Carnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa rece), ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) si 150 ml apa. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse totul la foc mic.
Intr-o cratita, se pun circa 2 l apa cu o lingurita de sare la foc. Dupa ce apa atinge punctul de fierbere, se adauga spaghetele si se fierb circa 10 minute. Se iau apoi de pe foc si se acopera cratita cu un capac.
Cand carnea si legumele s-au fiert, se adauga sucul de rosii, boiaua, putin busuioc uscat si putin cimbru uscat. Se mai clocoteste totul timp de 5 minute, acoperind wok-ul cu un capac, apoi se adauga pastele (clatite cu apa rece si scurse) si usturoiul (curatat de foi, spalat si tocat). Se potriveste mancarea de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.