Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Foloseste ingrediente proaspete, impreuna cu
ierburi aromatice precum busuioc sau rozmarin pentru un plus de
savoare mediteraneana.Duo cotlet de porc gratinat si piept de pui mediteranean
Ingrediente:
Duo cotlet de porc gratinat si piept de pui mediteranean
Pentru cartofi:
-
Cartofi 15 kg
-
Margarina
-
Galbenus de ou 3 buc
-
Sare
-
Piper
-
Nucsoara
-
Rozmarin 20 g
-
Mozzarella 200 g
-
Parmezan 100 g
Pentru cotletul de porc:
-
Cotlet de porc 16 kg
-
Vegeta
-
Margarina
-
Ciuperci 300 g
-
Cascaval 400 g
-
Cimbru
Pentru pieptul de pui:
-
Busuioc 50 g
-
Rosii uscate 300 g
-
Mozzarella 300 g
-
Condimente pentru Pui 25 g
-
Margarina
Pentru piure:
-
Dovleac 300 g
- 100 g margarina
-
Unt 50 g
Pentru sos:
-
Ulei de masline 50 ml
-
Unt 50 g
- Vegeta30 g
-
Cimbru uscat 5 g
-
Coniac 100 ml
-
VegetaMod de preparare:
-
Pentru cartofi:
- Monteaza hartie de copt pe o tava, preincalzeste cuptorul la 180ºC.
- Curata, spala cartofii si taie felii subtiri cu ajutorul unei mandoline. Amesteca margarina cu galbenusurile de ou, sare, piper, nucsoara, rozmarin maruntit, mozzarella si parmezan ras.
- Asaza in tava straturi de cartofi cu amestecul de smantana. Gateste cartofii in cuptor timp de 45 minute, acoperiti, apoi gratineaza cartofii timp de 15 minute.
-
Pentru cotletul de porc:
- Portioneaza cotletul de porc in 10 piese, presara cu vegeta si gateste pe gratarul incins, 3 minute pe fiecare parte.
- Pe o tava de cuptor pulverizeaza cu pompa speciala sub presiune un strat subtire de margarina . Asaza carnea gatita in tava.
- Feliaza de ciuperci, asaza-le pe carnea gatita si acopera cu cascavalul taiat felii, presara-le cu cimbru. Inainte de servire, gratineaza cotletul de porc cu ciuperci si cascaval in cuptorul preincalzit la 180ºC.
-
Pentru pieptul de pui:
- Portioneaza pieptul de pui in 10 piese, sectioneaza la mijloc in forma de buzunar, unge spatiul format cu busuioc. Umple piesele de pui cu vegeta si mozzarella taiata felii. Presara carnea umpluta cu condimente pentru pui, mentine la marinat pana la servire.
- Cu pompa speciala sub presiune, aplica un strat subtire de margarina , asaza pieptul mediteranean si aplica deasupra inca un strat de margarina . Gateste carnea in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 20 minute.
-
Pentru piure:
- Taie bucati dovleac de placinta, inveleste-le in folie de aluminiu si coace-le in cuptor la 1r0ºC timp de 1 ora. Amesteca dovleacul copt intr-un robot de bucatarie impreuna cu margarina si unt, pana obtii un piure fin.
-
Pentru sos:
- Incalzeste o cratita cu ulei de masline si unt, adauga vegeta si cimbru uscat. Flambeaza cu coniac, mentine alcoolul la evaporat. Adauga 500 ml apa fierbinte si vegeta. Amesteca pana sosul este cremos, serveste-l strecurat prin sita fina.
- Incalzeste o cratita cu ulei de masline si unt, adauga vegeta si cimbru uscat. Flambeaza cu coniac, mentine alcoolul la evaporat. Adauga 500 ml apa fierbinte si vegeta. Amesteca pana sosul este cremos, serveste-l strecurat prin sita fina.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.