Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Seitanul este foarte popular printre vegetarieni pentru că după ce este gătit se aseamănă la textura și consistență cu carnea: este dens, dar în același timp se topește în gură. Seitanul poate fi cumpărat și la conservă, semipreparat cu diverse ingrediente și sosuri sau instand.
Seitan în stil asiatic |
100 gr seitan
1 fir de ceapă verde
1 bucată de ardei roșu
2 căței de usturoi
5 linguri ulei
100 ml apă
1 linguriță rasă de amidon
3 linguri sos de soia
1 linguriță ulei de susan
1 lingură susan negru
un praf de ghimbir
sare
piper
coriandru proaspăt
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron amestecăm apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir și susanul.
Seitanul îl tăiem în fâșii subțiri și late și îl prăjim în wok-ul încins cu 3 linguri de ulei și puțina sare și piper. Când s-a rumenit pe ambele părți, îl scoatem pe o farfurie.
Punem apoi în wok cățeii de usturoi și ardeiul tăiate în fâșii subțiri și două linguri de ulei și lăsăm la călit câteva secunde. Adăugăm ceapa tăiată, seitanul și amestecul de soia și lăsăm pe foc pentru câteva secunde, până se formează un sos gros.
Se servește alături de orez alb simplu sau tăiței de orez și frunzulițe de coriandru deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.