Ficateii de pui se gatesc foarte repede, sunt gustosi, au un continut bogat de fier, se pot gati in foarte multe feluri. Sunt preferatii familiei mele, asa ca mereu le gatesc ficatei. Astazi m-au rugat familia sa fac ficatei cu sos. Cu mare drag mi-am suflecat manecile si am trecut la cratita.
Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon |
- * 500 g ficatei de pui
- * 100 g bacon
- * 1 cana suc de rosii
- * 1 ceapa mare
- * 4 catei usturoi
- * sare si piper
Mod de preparare:
Ficateii ii spalam si curatam de pielite.
Ceapa o tocam si o calim in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam baconul taiat fasii subtiri.
„Stingem” cu sucul de rosii si mai dam cateva clocote.
Punem si ficateii si lasam pe foc pana incepe din nou sa fiarba. Potrivim gustul de sare si piper.
Dam la cuptor pana scade sosul si ficateii incep sa se rumeneasca.
Cu putin timp inainte de a fi gata adaugam si usturoiul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.