Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceste rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella sint absolut minunate pentru o cina rapida in familie sau cu prietenii, mai ales atunci cand apar neanuntat.

Rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella

Rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella 

Ingrediente:

– 12 foi Lasagne
– sare
– 2 linguri ulei
– 12 felii subtiri salam
– 400 g. branza mozzarella
– 1 portie de sos rapid de rosii sau un borcan sos clasic pentru spaghete, din comert

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C. (foc potrivit).
Foile de lasagne se fierb in apa cu sare si ulei cca.10-12 minute; se amesteca de mai multe ori, usor, pentru ca foile sa nu se lipeasca una de alta.

Se scot foile cu spumiera, una cate una, se lasa la scurs sau se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza una langa alta pe o folie sau o suprafata plata; se aseaza feliile de salam la capatul foii de lasagne:

Se lasa sa se scurga branza, se taie felii subtiri si se repartizeaza uniform peste feliile de mortadella (fiti mai generosi cu feliile)

Se ruleaza foile de lasagne (daca tind sa se desprinda, fixati-le cu una sau doua scobitori).

Se unge o forma plata, termorezistenta, si se aseaza rulourile de paste:

Se pregateste sosul de rosii:

Se toarna deasupra ruladelor de paste:

Se coace cca. 15-20 de minute:

Daca alegeti sa turnati sosul doar pe mijlocul ruladelor, (puteti, de fapt, sa “imbracati” cu totul ruladele), stropiti capetele foilor de lasagne cu ulei de masline pentru a nu se usca prea tare la copt. 🙂

Foarte gustoase, sa le incercati!!!

P.S. 

Puteti crea si alte variante de umplutura. De exemplu, cu ciuperci si cuburi de sunca sau branza topita…iar daca nu aveti la indemana foi de lasagne, puteti prepara reteta si cu clatite, preparate in casa.
Acestea se vor rula exact ca si foile de lasagne.

P.P.S. 

Daca unele dintre foi se rup, totusi, nu va impacientati. Reconstituiti foaia, unind usor partile rupte si rulati ca si cand nu s-ar fi intamplat nimica (merge, va zic sigur)

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!