Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceste rulade din foi de lasagne cu mortadella si mozzarella sint absolut minunate pentru o cina rapida in familie sau cu prietenii, mai ales atunci cand apar neanuntat.
– 12 foi Lasagne
– sare
– 2 linguri ulei
– 12 felii subtiri salam
– 400 g. branza mozzarella
– 1 portie de sos rapid de rosii sau un borcan sos clasic pentru spaghete, din comert
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C. (foc potrivit).
Foile de lasagne se fierb in apa cu sare si ulei cca.10-12 minute; se
amesteca de mai multe ori, usor, pentru ca foile sa nu se lipeasca una
de alta.
Se scot foile cu spumiera, una cate una, se lasa la scurs sau se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza una langa alta pe o folie sau o suprafata plata; se aseaza feliile de salam la capatul foii de lasagne:
Se lasa sa se scurga branza, se taie felii subtiri si se repartizeaza uniform peste feliile de mortadella (fiti mai generosi cu feliile)
Se ruleaza foile de lasagne (daca tind sa se desprinda, fixati-le cu una sau doua scobitori).
Se pregateste sosul de rosii:
Se toarna deasupra ruladelor de paste:
Se coace cca. 15-20 de minute:
Daca alegeti sa turnati sosul doar pe mijlocul ruladelor, (puteti, de fapt, sa “imbracati” cu totul ruladele), stropiti capetele
foilor de lasagne cu ulei de masline pentru a nu se usca prea tare la
copt. 🙂
Foarte gustoase, sa le incercati!!!
P.S.
Puteti crea si alte variante de umplutura. De exemplu, cu
ciuperci si cuburi de sunca sau branza topita…iar daca nu aveti la
indemana foi de lasagne, puteti prepara reteta si cu clatite, preparate in casa.
Acestea se vor rula exact ca si foile de lasagne.
P.P.S.
Daca unele dintre foi se rup, totusi, nu va impacientati. Reconstituiti foaia, unind usor partile rupte si rulati ca si cand nu s-ar fi intamplat nimica (merge, va zic sigur)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.