Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Incearca o omleta diferita, din bucataria japoneza, ce are in compozitie un amestec de orez si legume. Este mult mai satioasa daca o prepari asa.
Mancare Japoneza – Omurice |
Incrediente
- 0,5 ceapa medie/mare
- 1 buc piept pui
- 1 lingura ulei de masline
- 65 g mix de legume congelate
- 1 lingura sare
- 1 lingura piper negru macinat
- 250 g orez fiert
- 1 lingura ketchup
- 1 lingurita sos de soia
Pentru omleta
- 2 oua mari
- 2 linguri lapte
- 2 linguri ulei de masline
- 6 linguri branza cheddar sau orice cascaval
Mod de preparare
Taiati ceapa marunt si pieptul de pui in bucatele de 1 cm.
Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline si caliti ceapa pana devine usor bruna. Adaugati si bucatelele de pui si calitile pana devin rumenite. Adaugati dupa aceea mixul de legume si dupa gust adaugati sare si piper.
Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati-l cu restul de ingrediente
Adaugati ketchup-ul si sosul de soia si amestecati totul cu o spatula. Tranferati amestecul pe o farfurie si spalati tigaia pentru a o folosi din nou.
Vom face fiecare omleta separate. Amestecati 1 ou cu 1 lingura de lapte intr-un bol mic.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu/mare. Cand tigaia este fierbinte, puneti amestecul pentru omleta si lasati sa se coaca bine pe o parte.
Puneti 3 lingurite de cascaval/branza pe o parte a omletei alaturi de orezul fiert. Folosind spatula impaturiti in doua omleta pentru a acoperi continutul. Usor mutate omurice pe o farfurie.
Cat timp este inca fierbinte, acoperiti omurice cu un prosop de hartie pentru a o modela sub forma unei minge de Rugby. Dupa aceea, decorati cu ketchup si altele dupa placul dumneavoastra.
Note
Va doriiiiim pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.