Pastitsio este o mancare de origine greceasca aromata si satioasa. La noi acasa a fost un real succes, si e si mai buna a doua zi , daca ramane..
Pastitsio |
500 gr carne vita macinata
800 gr rosii maruntite conserva
1 ceapa
2 catei usturoi
2 frunze dafin
un praf nucsoara
scortisoara
2 buc cuisoare ,
sare
piper
oregano
350 gr paste penne
Sos:
500 ml lapte
50 gr unt
50 gr faina
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei de masline pana devine transparenta.
Adaugam usturoiul, apoi carnea pana prinde culoare.
Punem condimentele, frunzele de dafin si apoi sosul de rosii.
Lasam la foc mediu spre mic timp de 25-30 minute.
Daca scade putin sosul mai adaugam apa.
Intre timp punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele.
Pentru sos:
Topim untul intr-o cratita, adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent.
Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.
Il dam la o parte.
Gatire:
Pastele le scurgem de apa si punem jumatate din ele intr-o forma ceramica, apoi peste punem tot sosul de rosii, iar deasupra restul de paste.
Turnam imediat sosul uniform peste paste si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste frumos.
Lasam sa se raceasca, apoi servim.
Nota:
A doua zi dupa ce se incalzesc din nou, se taie mult mai frumos, se pot face cu o zi inainte si apoi la frigider, a doua zi le incalziti la cuptor si le veti putea portiona minunat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.