Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cel mai iubit aperitiv al indienilor este atât de ușor de făcut acasă! Extrem de aromat, crocant, ieftin și rapid! Ce mai! De mâncat în cantități mari, pe nerăsuflate!
Onion bhaji – chifteluțe indiene cu ceapă |
- 1 ceapă galbenă
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță pătrunjel uscat
- 1/2 linguriță boia picantă
- 100 g făină
- 1 vârf de linguriță bicarbonat
- 60-80 ml apă
- sare și piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
- Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele.
- Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.
- Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva „chifteluțe„, având grijă să nu se lipească între ele, desigur.
- Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. (Da, le poți face și la cuptor, în tavă, ca să fie mai sănătoase).
Le poți servi cu un dressing de iaurt răcoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.