Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.
Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână |
- o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
- rozmarin
- zeama de la jumătate de lămâie
- 150 ml ulei
- 800 gr. ciuperci champignion
- 500 gr. smântână
- doua cepe
- 4-5 căţei usturoi
- 2 linguri coniac
- sare
- piper
- mărar verde tocat
MOD DE PREPARARE
Carnea de porc o condimentăm cu sare si piper. din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin. O punem intr-un vas cu fund dublu, turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.
Intre timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.
Turnăm deasupra smântâna (şi-o lingură amidon), amestecăm şi mai lăsăm 3-4 minute.
Potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.