Mod de preparare:
Varza, dupa ce s-a spalat si s-a uscat, se taie pai ca in imagine. Curatim si tocam si ceapa.
Morcovul se curata si se da prin razatoare.
Cartofii se spala si se curata si ei , se taie felii mai mari, sau dupa dorinta dumneavoastra.
Punem ceaunul pe foc, se toarna cele 3 linguri de ulei vegetal, se adauga ceapa si se caleste doar citeva minute. Apoi adaugam varza si o amestecam, o calim si pe ea cam 5-7 minute la foc mediu. Urmeaza morcovul, si iarasi mai lasam la foc 3 minute.
Adaugam cartofii si turnam aproximativ 1.5-2 litri de apa fiarta. Punem frunzele de dafin, sare dupa gust si piperam cu piper alb macinat. Amestecam si lasam la foc mediu ,sub capac, pina e aproape gata.
Intre timp, pregatim borsul (sau sucul de lamiie) si tocam patrunjelul, care in prealabil l-am spalat si uscat pe un prosop.
Cind ciorba noastra e aproape gata, adaugam patrunjelul si pasta de tomate si mai tinem la foc pina da in clocot.
Pofta mare la toti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.