Vă facem cunoștință cu un desert absolut delicios, care a bătut cale lungă până să ajungă la noi. Tembleque se numește, vine din Puerto Rico și este, mai pe înțelesul nostru, o budincă de cocos pe care puertoricanii o servesc cu precădere în perioada sărbătorilor de Crăciun.
Tembleque |
- 2 cutii lapte de cocos
- 100 g amidon de porumb
- 1/2 linguriță sare
- 100 g zahăr tos
- scorțișoară - pentru decorat
Mod De Preparare:
Adaugă laptele de cocos și amidonul într-o crăticioară și dă-le la foc mediu, amestecând cu telul să se omogenizeze. Adaugă zahărul și sarea. Amestecă din când în când, cu o lingură/spatulă de plastic, tot la foc mediu. După 2-3 minute, amestecă puternic cu telul, ca să nu formeze cocoloașe, în timp ce începe să dea în clocot. Oprește focul și toarnă budinca în vase mici pentru porții individuale deja formate, sau într-un singur vas. Lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi dă la frigider pentru cel puțin 2 ore
Scoate fiecare tembleque în parte din forme, pe câte o farfurie și presară deasupra scorțișoară pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.