Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Am spus in cateva randuri cat de mult imi place carnea de rata. Daca se intampla sa aveti un piept de rata, nu ocoliti aceasta reteta, se preteaza atat in zile obisnuite, dar si la mese festive.
Rulada din piept de rata cu nuci si stafide |
Ingrediente:
- 1 piept rata dezosat (400 grame)
- 75 grame nuci
- 50 grame stafide
- 200 ml vin
- sare, piper dupa gust
- 50 ml supa legume sau/apa plata
Mod de preparare:
- Se lasa /(cca 2 ore) stafidele la hidratat in vin (atat cat sa le acopere).
- Se scurg stafidele si se aseaza in vasul mixerului, impreuna cu nucile crude, putina sare si 2 linguri vin.
- Se mixeaza totul 1 minut, pana se obtine o pasta groasa (daca vi se pare ca pasta este prea groasa, mai adaugati 1 lingura apa si mixati inca 30 sec.).
- Pieptul de rata se spala sub jet de apa rece si se usuca prin tapotare cu un servetel de hartie.
- Se aseaza pieptul de rata pe tocator, cu pielea in jis si se bate cu ciocanul de snitele, sa se aplatizeze bine.
- Se sareaza si se pipereaza pieptul de rata.
- Se intinde pasta de nuci si stafide peste pieptul de rata, dupa care acesta se ruleaza strans si se leaga cu sfoara
- Ruloul obtinut se aseaza intr-o tava, se toarna vinul ramassi supa de legume si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
- Se coace la foc moderat (180 grade) pana cand se rumeneste usor, iar daca se infige o scobitoare in rulada a curge o zeama clara, nu tulbure si nici sange (lasati cca 40 min. in cuptor).
- Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul din tava
- Se lasa 5 minute sa se aseze, dupa care se scoate sfoara care a tinut rulada din piept de rata cu nuci si stafide, se feliaza si se serveste cald, cu salata proaspata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.