Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulada din piept de rata cu nuci si stafide

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Am spus in cateva randuri cat de mult imi place carnea de rata. Daca se intampla sa aveti un piept de rata, nu ocoliti aceasta reteta, se preteaza atat in zile obisnuite, dar si la mese festive.

rulada din piept de rata cu nuci si stafide

Rulada din piept de rata cu nuci si stafide

Ingrediente:

  • 1 piept rata dezosat (400 grame)
  • 75 grame nuci
  • 50 grame stafide
  • 200 ml vin
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml supa legume sau/apa plata

Mod de preparare:

  1. Se lasa /(cca 2 ore) stafidele la hidratat in vin (atat cat sa le acopere).
  2. Se scurg stafidele si se aseaza in vasul mixerului, impreuna cu nucile crude, putina sare si 2 linguri vin.
  3. Se mixeaza totul 1 minut, pana se obtine o pasta groasa (daca vi se pare ca pasta este prea groasa, mai adaugati 1 lingura apa si mixati inca 30 sec.).
  4. Pieptul de rata se spala sub jet de apa rece si se usuca prin tapotare cu un servetel de hartie.
  5. Se aseaza pieptul de rata pe tocator, cu pielea in jis si se bate cu ciocanul de snitele, sa se aplatizeze bine.
  6. Se sareaza si se pipereaza pieptul de rata.
  7. Se intinde pasta de nuci si stafide peste pieptul de rata, dupa care acesta se ruleaza strans si se leaga cu sfoara
  8. Ruloul obtinut se aseaza intr-o tava, se toarna vinul ramassi supa de legume si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
  9. Se coace la foc moderat (180 grade) pana cand se rumeneste usor, iar daca se infige o scobitoare in rulada a curge o zeama clara, nu tulbure si nici sange (lasati cca 40 min. in cuptor).
  10. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul din tava
  11. Se lasa 5 minute sa se aseze, dupa care se scoate sfoara care a tinut rulada din piept de rata cu nuci si stafide, se feliaza si se serveste cald, cu salata proaspata.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!