Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pleșcavița este un fel de mâncare aromat, cu origini balcanice, care provine din Serbia, unde poartă denumirea de „pljeskavica'. Pleșcavița este o chiftea mare din carne cu condimente. Pleșcavița este un produs foarte popular. Fiind un preparat ușor de gătit, nici nu este de mirare. Dar dacă vrei o variantă mai sănătoasă a ei, în care știi ce pui, o poți pregăti chiar tu acasă.
Pleșcaviță |
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă mică
- 1 cățel mare de usturoi
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță rasă sare
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță scorțișoar
- Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit.
- Se pisează bine usturoiul.
- Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat.
- Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră.
- Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză.
- Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru.
- Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar.
- Se servesc calde, cu chifle și garnitură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.