Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pleșcaviță

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pleșcavița este un fel de mâncare aromat, cu origini balcanice, care provine din Serbia, unde poartă denumirea de „pljeskavica'. Pleșcavița este o chiftea mare din carne cu condimente. Pleșcavița este un produs foarte popular. Fiind un preparat ușor de gătit, nici nu este de mirare. Dar dacă vrei o variantă mai sănătoasă a ei, în care știi ce pui, o poți pregăti chiar tu acasă.

Pleșcaviță

Pleșcaviță

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță scorțișoar
 Mod de preparare: 
  • Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit.
  • Se pisează bine usturoiul.
  • Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat.
  • Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră.
  • Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză.
  • Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru.
  • Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar.
  • Se servesc calde, cu chifle și garnitură.

 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!