Piept de pui in sos de ciocolata din: piept de pui, cacao, ciocolata amara, vin, unt, apa, ou, scortisoara, fistic, orez, unt, sare.
Piept de pui in sos de ciocolata |
- 1 piept de pui
- 50 g cacao
- 50 g ciocolată amară
- 1/2 pahar vin alb dulce
- 40 g unt
- 1 /2 pahar apă
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf scorţişoară
- fistic proaspăt
Pentru garnitură:
- 125 g orez alb
- 300 g apă
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm pieptul de pui de pieliţă şi îl tăiem pe lungime în 4 bucăţi.
Topim 40 g unt într-o tigaie teflonată, iar când este încins adăugăm pieptul de pui.
Il prăjim pe ambele părţi până devine auriu.
După ce este complet pătruns, îl scoatem pe o farfurie şi îl acoperim cu un capac astfel încât să se păstreze cald.
Intr-un vas, separat, batem cu o furculiţă 2 gălbenuşuri de ou.
Adăugăm peste gălbenuşuri cacaua şi ciocolata rasă sau ruptă în bucăţele mici amestecate cu jumătate de pahar de vin dulce, jumătate de pahar de apă şi un praf de scorţişoară.
Punem sosul la foc foarte mic şi îl fierbem cca 5 minute, până devine uşor dens.
Pentru garnitură:
Fierbem orezul în apă amestecată cu 30 g unt şi puţină sare.
După ce bobul este complet pătruns, îl punem într-o sită şi îl lăsăm la scurs 5 minute.
Aşezăm pe o farfurie pieptul de pui, orezul bine scurs şi turnăm peste pieptul de pui sos de ciocolată, iar la sfârşit adăugăm pe deasupra puţin fistic proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.