Iata o idee pentru o cina cu adevarat satioasa. Daca vrei sa pregtesti o cina mai bogata, va trebui sa intelegi ca probabil te vei lupta cu ceva mai multe calorii. Insa, o data la ceva timp parca ai voie sa te rasfeti cu o delicioasa friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi. Este un mic moft pe care ti-l faci din cand in cand. De aceea astazi iti propun aceasta reteta de friptura de porc la cuptor.
Friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi si sos |
3 cotlete de porc
4 cartofi
O rosie
O jumatate de conserva de ciuperci
3 linguri de bulion
Sare,
piper,
ulei,
oregano
Mod de preparare:
Ia cotletele si condimenteaza-le cu sare, piper si oregano. Intr-o tava pune putin ulei si cotletele de porc, apoi toarna apa pana acoperi carnea jumatate. Da carnea la cuptor aproximativ 20 de minute, timp in care te ocupi de garnitura.
Cartofii trebuie curatati de coaja si taiati in cubulete nu foarte mari. Rosiile si ele vor fi tocate. Dupa 20 de minute, scoate tava din cuptor si pune cartofii langa friptura. Presara peste ei sare si piper, adauga rosiile, ciupercile si cateva linguri de bulion sau suc de rosii si da-o inapoi la cuptor. Lasa tava in cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi bine. Cand ai terminat, cat inca sunt fierbinti poti rade putin cascaval deasupra cartofilor. Daca nu, poti servi friptura ta de porc la cuptor alaturi de garnitura de cartofi pe care tocmai ai preparat-o peste care ai tunat putina smantana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.