Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Este sezonul merelor parfumate si, chiar daca la noi, in familie, aceste delicioase fructe nu prea au cautare, mi-am zis ca nu pot lasa sa treaca chiar asa toamna, fara sa pregatesc nimic cu mere.
Tarta cu mere si “mot” de inghetata de vanilie |
– aluat foietaj 700 g
– mere 6 buc. (750 g)
– zahar brun 5 linguri (90 g)
– unt 50 g
– Grand Marnier 3 linguri
Pentru servit:
– inghetata de vanilie 700 g
– sos caramel
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Intindeti aluatul si
decupati (cu ajutorul unui bol sau al unei cani) 8 discuri. Puneti-le in
doua tavi tapetate cu hartie de copt. Din restul de aluat, decupati
fasii de 1 cm latime. Ungeti marginile discurilor cu apa sau ou batut si
asezati fasiile astfel incat sa creati o bordura. Apasati usor pentru
ca fasiile de aluat sa se lipeasca de discurile de baza. Intepati cu o
furculita baza. Curatati merele de coaja, scoateti semintele si
cotoarele. Taiati merele in felii subtiri si asezati-le cu grija pe
fiecare disc de aluat. Atentie, feliile de mar trebuie sa fie usor
suprapuse si NU trebuie sa stea pe bordura din aluat (pentru a permite
acesteia sa creasca)! Stropiti fiecare mini-tarta cu Grand Marnier si
presarati zaharul brun. Distribuiti in mod egal untul pe mini-tarte. Bagati tartele in cuptorul incins si lasati 25-30 de minute sau pana
cand feliile de mar s-au inmuiat usor, iar aluatul a crescut si a prins
un pic de culoare. Lasati mini-tartele sa “respire” un pic, puneti pe fiecare o bula de inghetata, stropiti cu sos caramel si serviti imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.