Prajitura cu sos caramel si curmale din: curmale, bicarbonat de sodiu, apa clcotita, faina, praf de copt, sare, unt, zahar brun, oua, vanilie, smantana.
Prajitura cu sos caramel si curmale |
- 250g curmale, tocate
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 1/2 cana cu apa clocotita
- 2 cani faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 200gr unt
- 3/4 cana de zahar brun
- 2 oua
- 1 lingurita vanilie
Sos caramel:
- 1 cana zahar brun
- 1-1/4 ceasca smantana
- 1/2 lingurita vanilie
- 4 linguri unt
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Puneti curmalele si bicarbonatul de sodiu intr-un castron. Se toarna apa clocotita peste si se lasa sa stea timp de 20 minute. Intr-un bol se amesteca faina, praf de copt si sare. Intr-un alt bol bateti untul cu zaharul pana la omogenizare.
Adaugati ouale, unul cate unul, apoi vanilie si bateti pana cand amestecul este cremos. Incorporati amestecul de faina si bateti pana se combina. Adaugati curmalele si amestecati cu o lingura. Se toarna aluatul intr- un vas termorezistent uns si se coace timp de 35-40 minute.
Intre timp, preparati sosul caramel, incalziti zahar, smantana, vanilie si unt intr-o tigaie la foc mediu. Lasati sosul pana incepe sa fiarba, amestecand des. Scoateti prajitura din cuptor, intepati cu o scobitoare din loc in loc si turnati 1/2 ceasca de sos cald peste.
Lasati-o sa stea timp de 10 minute. Serviti prajitura calda cu restul de sos si inghetata de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.