Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Smochine la cuptor cu miere si nuci n-am facut pana anul acesta. Si daca nu le incercam acum, nici nu stiam ce pierd! Sunt, practic, un deliciu atat de simplu, dar atat de elegant! Si gata in maxim 15 minute.
Smochine la cuptor cu miere si nuci |
- 8 smochine
- 50 grame unt
- 1/4 lingurita scortisoara pudra
- 1/4 lingurita nucsoara pudra
- 1 varf cutit cardamom pudra
- 1 steluta anason
- 8 cuisoare
- 50 grame nuci
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
- Vasul in care se vor coace smochinele se unge cu putin unt, restul de unt taindu-se cubulete
- Smochinele se spala si se sterg cu servetelul, dupa care se cresteaza in 4, pornind din varf, dar nu se taie de tot (vor arata ca un oboc de floare)
- Se asaza smochinele in tava, se umplu cu nuci, se presara nucsoara, cardamom si scortisoara.
- Se asaza cate 1 cuisor in fiecare smochina umpluta.
- Se presara cubuletele de unt peste smochine, se adauga si anasonul stelat in tava, iar aceasta se introduce in cuptorul preincalzit.
- Smochinele se coc la foc moderat (175-180 grade) cca 10 min.
- Se lasa 5 min. la racorit, dupa care se picura mierea peste smochinele aromate.
- Dupa
inca 5-7 min., smochinele se stropesc usor cu sosul format in tava,
dupa care se scot pe platou si se pot servi, alaturi de putina inghetata
de vanilie, sau simple.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.