Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.Placinta de mere
Aluat:
- 200 g unt
- 400 g faina tip 000
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 1/2 pliculet cu praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- Putina apa minerala
Umplutura de mere:
- 1 kg de mere – curatate de coaja si de cotor
- 100 g de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 linguri scortisoara
Mod de preparare:
Aluat:
- Untul trebuie lasat la temperatura camerei pentru 1 ora. Daca nu se poate, se topeste putin pe foc. Nu trebuie topit complet doar atat cat sa poata fi amestecat.
- Se freaca untul cu zaharul.
- Se adauga ouale, praful de copt, un pliculet cu zahar vanilat, un praf de sare si faina cernuta proaspat.
- Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
- Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala.
- Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
- Se poate pastra si in congelator timp de 1 luna.
Umplutura de mere:
- Merele se dau pe razatoarea mare
- Intr-o oala se pun merele la calit si se amesteca
- Cand se lasa zeama se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
- Se mai lasa putin la calit amestecand continuu
Preparare placinta:
- Se preincalzeste cuptorul
- Se pune in tava hartie de copt
- Aluatul se imparte in doua
- Se intind 2 foi subtiri in forma pe care o are tava
- Se aseaza foaia pe fundul tavii
- Se pune umplutura de mere
- Se aseaza cealalta foaie deasupra merelor
- Se inteapa ici colo cu o furculita
- Se coace la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute
- Mie imi place foarte mult cu inghetata de vanilie pe deasupra si cu frisca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.