Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rețete cu carne de pasare - 4 preparate delicioase și ușor de gătit acasă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Carnea de pasare este una dintre alegerile sănătoase, atunci când vine vorba de pregătirea unei fripturi sau rulade la cuptor.  Îți prezentăm mai jos cinci dintre cele mai bune rețete cu carne de pasare!

Rețete cu carne de pasare - 4 preparate delicioase și ușor de gătit acasă
Rețete cu carne de pasare - 4 preparate delicioase și ușor de gătit acasă

Ruladă din carne de pasare

Ruladă din carne de pasare
Ruladă din carne de pasare

Ingrediente pentru aproximativ 5-6 porții de ruladă:

  • piept de pasare , 1 kg;
  • 400 gr de spanac;
  • 3 linguri de smântână;
  • 50 gr unt;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 100 ml vin alb;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Pentru început, vei spăla și pune la fiert spanacul într-un vas mare. Când s-a fiert, acesta se toacă mărunt și se amestecă cu smântână și cu sare.

Acum, pieptul de pasare  se feliază atât cât să obții felii de carne de pasare ce pot fi ulterior rulate. Pe fiecare felie de carne se pune câte o lingură sau mai mult, în funcție de mărimea feliei de carne, din piureul de spanac și se întinde bine pe toată suprafața. Se rulează acum și se leagă fiecare rulou cu sfoară de bucătărie.

Rulourile din carne de pasare se pun într-o tavă de cuptor (40x32 cm), se ung cu o pensulă cu unt topit, peste care se adaugă uleiul și vinul.

Totul se pune la cuptor, la 180-190 de grade, pentru 35-40 de minute. După primele 10 minute, peste rulouri se mai pune sosul din tavă, pentru a pătrunde mai bine carnea.

Când rulourile de pasare sunt rumenite, acestea se scot din cuptor, se lasă la răcorit pentru 10 minute, după care se taie sfoara de bucătărie și se servesc calde.

 

Ciorbă de pasare

Ciorbă de pasare

Ciorbă de pasare


Ingrediente pentru 8-10 porții de ciorbă:

  • ¼ spate de pasare;
  • 3 gâturi de pasare;
  • 1 morcovi;
  • o ceapă;
  • un ardei roșu;
  • o țelină;
  • 2 cartofi;
  • o rădăcină pătrunjel;
  • 2 căni orez, 200 gr;
  • sare și piper;
  • pătrunjel sau mărar verde.

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăți mai mici, se spală și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei într-un vas în care urmează să fie făcută ciorba. Când ceapa devine aurie, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și se mai lasă împreună la călit.

Între timp, se curăță morcovul, pătrunjelul și țelina de coajă și se dau prin răzătoare, după care și acestea se pun la călit alături de ceapă și ardei.

Când toate legumele s-au călit, se adaugă carnea, apă și se mai lasă toate la fiert. Verifică în ce stare se află carnea, iar când începe să se înmoaie, adaugă cartofii tăiați cubulețe.

Când au fiert și cartofii, se adaugă orezul, verdeața tocată mărunt,  sare, piper după gust și se mai lasă la fiert pentru 5 minute, cu capacul pus.

Se oprește focul și se mai presară verdeață deasupra. Ciorba este gata. Se servește cu smântână și ardei iute!

Aripioare de pasare la cuptor

Aripioare de pasare la cuptor

Aripioare de pasare la cuptor


Ingrediente pentru 4 porții de aripioare:

  • 4 aripioare de pasare;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 2 lingurițe de boia dulce;
  • 200 ml vin roșu;
  • 200 ml apă;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare, piper, rozmarin.

 

Mod de preparare

Aripile se spală bine, se taie în două și se condimentează cu sare, piper și alte condimente (rozmarin, boia dulce). Între timp, se pregătește amestecul de condimente cu vin roșu.

Într-un vas se pune apa, uleiul, vinul roșu, usturoiul. Atenție, usturoiul nu trebuie mărunțit, ci doar puțin presat, astfel încât să crape puțin.

Șe așază aripioarele într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară amestecul obținut mai sus împreună cu rozmarinul și boiaua dulce.

Vasul termorezistente se acoperă cu un capac sau cu folie alimentară și se pune la cuptor pentru o oră la 160, 170 de grade. După o oră, se dă capacul sau folia deoparte și se mai lasă aripioarele la cuptor pentru încă 30, 40 de minute, stropindu-le cu sosul din tavă odată la 10 minute.

Aripioarele sunt gata și pot fi servite cu garnitura preferată!

 

Șnițele de pasare cu mozzarella și roșii

Șnițele de pasare cu mozzarella și roșii

Șnițele de pasare cu mozzarella și roșii


Ingrediente pentru 4 șnițele de
pasare:

  • 4 bucăți de piept de pasare pentru șnițele;
  • 150 gr de smântână;
  • 4 bucăți de tulpini de praz;
  • 300 gr ciuperci;
  • 6 roșii;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 150 ml supă de legume;
  • 250 g mozzarella;
  • o linguriță de cimbru, rozmarin;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Se taie prazul în fâșii groase, ciupercile rondele și roșiile se opăresc pentru câteva secunde în apă fiartă, după care se taie în bucățele. Bucățile de piept pentru șnițele se condimentează cu sare și piper.

Se pune pe foc o tigaie, se adaugă uleiul și se pun la călit prazul și ciupercile pentru 8, 10 minute, amestecând continuu.

Într-o tavă pentru copt, pentru cuptor, poate fi tavă termorezistentă de orice formă, se pun bucățile de șnițel de pasare, se adaugă 100 ml de supă de legume și restul de legume călite. Restul de supă se amestecă cu smântâna, cimbrul și rozmarinul și compoziția se adaugă și ea în tavă. Se taie mozzarella felii subțiri, care se așază deasupra șnițelelor de pasare .

Șnițelele se lasă la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, după care pot fi servite cu garnitura preferată!

Patru rețete cu carne de pasare pe care le poți pregăti oricând dorești pentru toată familia!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!