Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piccata de pui cu lamaie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Piccata de pui cu lamaie este o rețetă italienească ce pare greu de făcut, dar în realitate este simplu de preparat. Piccata de pui cu lamaie este gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Piccata de pui cu lamaie

Piccata de pui cu lamaie

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui fără pielițe, dezosați și tăiați pe lungime
  • făină
  • 4 linguri de unt nesărat
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • ¼ cană de capere în saramură
  • câteva felii de lămâie
  • ⅓ zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • ½ cană de supă de pui sau de vin alb, sec
  • ⅓ cană de pătrunjel verde, tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Asezonați bucățile de piept de pui cu sare și piper, apoi le treceți prin făină și eliminați surplusul.
  • Într-o tigaie mare, adâncă, topiți cele două lingurițe de unt cu ulei de măsline, la temperatură medie spre ridicată, apoi adăugați carnea de pui și le prăjiți timp de două, până la patru minute pe fiecare parte, până se rumenesc; când sunt gata, le scoateți din tigaie.
  • Dați deoparte tigaia de pe foc și adăugați zeama de lămâie, supa de pui sau vinul și caperele. Așezați tigaia înapoi pe foc și lăsați amestecul să dea în clocot, apoi reduceți flacăra. Gustați sosul format și, dacă mai considerați necesar, mai adăugați sare și piper.
  • Puneți din nou carnea de pui în tigaie și sotați pentru cinci minute.
  • Scoateți carnea de pui pe un platou, apoi adăugați în tigaie restul de unt și amestecați câteva minute, până ce sosul se încheagă puțin…
  • Puteți pune carnea de pui înapoi în tigaie, presărați pătrunjelul deasupra și adăugați feliile de lămâie sau puteți turna sosul peste carnea de pui în platou și garnisiți cu pătrunjel tocat și felii de lămâie.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!