Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Stiu ca nu asa este traditional, dar îmi place mult în combinatie cu gustul acru al borsului. Mai mult, smântâna lichida nu se taie, iar ciorba are un aspect foarte placut.
Ciorbă de rață cu smântână |
1 kg de carne de rata (fara piept)
3 l apa
½ radacina de telina
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastârnac
2 morcovi
1 ardei kapia
1 ceapa
1 cub de concentrat de legume
½ l bors
250 ml smântâna pentru gatit
Patrunjel proaspat si leustean
2 linguri ulei
Sare si piper
Mod de preparare:
- Spalam carnea de rata, apoi o adaugam împreuna cu apa într-o oala mare.
- Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Asigurati-va ca îndepartati spuma care se formeaza.
- Tocam toate legumele în bucati mici.
- Încalzim uleiul într-o tigaie si calim legumele timp de 3-4 minute.
- Scoatem carnea de rava din oala si îndepartam oasele mari si pielea.
- Adaugam carnea de rata înapoi în oala, împreuna cu legumele calite, concentratul de legume, sarea si piperul.
- Dam borsul într-un clocot si îl adaugam în oala.
- Mai fierbem 5-10 minute, apoi oprim focul.
- Adaugam smântâna, amestecam, apoi decoram cu patrunjel si leustean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.