Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Inspiră-te, joacă-te cu ingredientele, fii creativ la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei dragi cu preparate noi și gustoase de fiecare dată.
Ce gătim astăzi |
Pate de ton
Un pate de ton foarte simplu de făcut și
cu rezultate excelente pentru tartinele de zi cu zi dar și pentru cele
de petrecere. O rețetă italiană mai mult decât rapida.
Pate de ton |
Ingrediente:
200 g fulgi de ton în ulei (scuri).
100 brânză ricotta,
50 g unt la temperatura camerei,
10 g capere în
oțet,
un vârf de cuțit boia de ardei iute (opțional),
sare,
piper
proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Scurgeți tonul de ulei. Desărați (dacă e
cazul) caperele în câteva jeturi de apă sau lapte rece. Pasați toate
ingredientele cu un blender până obțineți o pastă, mai fină sau mai
puțin fină (rustică), în funcție de gusturi. Asezonați cu sare și piper.
Dacă este cazul, adăugați câteva linguri de smântână dulce pentru a
obține o pastă mai cremoasă. Pateul de ton se folosește, exclusiv rece,
pe tartine sau pentru a umple legume. Se poate păstra, acoperit, în
frigider, pentru trei-cinci zile.
Friptură
ungurească de porc
Rețeta ideală pentru un prânz copios, alături de o salată de
murături picant ori de o porție de felurite
garnituri. Îți recomandăm să
încerci să pregătești o rețetă de friptură de porc la tigaie. Iată cum!
Friptură ungurească de porc |
Ingrediente:
4 cotlete mici de porc,
2 linguri
untură de porc,
300 ml smântână,
2 linguri rase boia de ardei dulce,
o
linguriță rasă chimen măcinat,
o linguriță maghiran (opțional),
4 căței
de usturoi,
2 foi de dafin,
sare,
dafin,
piper.
Mod de preparare:
Curățați și
pisați usturoiul. Asezonați carnea cu sare și piper. Topiți untura
într-o tigaie. Adăugați carnea și rumeniți-o bine pe ambele părți (cam
4-5 minute pe fiecare parte) până când prinde o culoare aurie. Adăugați
chimenul și usturoiul; lăsați-le să-și elibereze aromele 20-30 de
secunde. Stingeți cu trei căni de apă. Adăugați foile de dafin și
fierbeți înăbușit aproximativ 45 de minute, până când zeama scade și
carnea s-a pătruns. Dacă e cazul, mai adăugați apă. După ce carnea s-a
pătruns și sosul a scăzut de tot, adăugați boiaua de ardei și, după 10
secunde, smântâna și maghiranul. Mai lăsați să dea câteva clocote, la
foc mic și luați tigaia de pe foc. Asezonați cu sare și piper. Friptura
ungurească de porc cu boia de ardei dulce se servește cu felurite
garnituri și salată de murături picante.
Învârtită
cu mere
Un desert ușor de preparat și foarte gustos.
Ingrediente:
6
mere, sănătoase, nu prea mari,
zahar,
scorțișoară,
un
ou,
foietaj.
ceașcă de caimac (smântână de pe
lapte fiert),
o ceașcă de faina;
unt proaspăt cât o nucă;
zahăr pudră;
un praf de sare.
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
După ce ai format coca, se acoperă și se lasă 10 minute
să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi
înainte de întrebuințare și păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie
frământat prea mult, deoarece devine elastic și nu crește în cuptor.
Cum
faci "învârtite" în aluat:
Cureți merele de coajă și
le dai prin răzătoare. Se pune zahărul și scorțișoara.
Asambleaza:
Se pune umplutura
în foietaj și se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se
așază într-o tavă și se coace la foc potrivit.
Când este gata, se
pudrează cu zahăr praf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.