Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Credem ca este necesar sa impartasim si cu cea mai delicioasa
reteta. Nu a fost deloc usor sa alegem
dintre multitudinea de retete delicioase care ne-a trecut prin maini si
ne-a facut sa inghitim de multe ori in sec.
Dupa indelungi "dezbateri", iata care e cele mai delicioasa reteta:
Dupa indelungi "dezbateri", iata care e cele mai delicioasa reteta:
Bezea cu peltea de gutui |
Ingrediente:
- 240 g albusuri
- 400 g peltea de gutui
- 60 g faina fara gluten cernuta/
- amidon din porumb.
- un praf sare
- 200 ml smantana lichida
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.
2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent si infierbant-o pana cand se transforma in sirop.
3. Pune albusurile intr-un bol bine degresat, adauga praful de sare si mixeaza albusurile spuma. Toarna pelteaua peste albusuri, in fir subtire, in doua transe, mixand continuu la viteza medie in timpul adaugarii, iar apoi mixezi la viteza mare pana la omogenizare. In momentul asta se poate consuma asa, avand o culoare si aroma deosebita.
4. Cerne faina fara gluten in compozitite, in doua - trei transe si inglobeaza fiecare transa cu o spatula prin miscari circulare, de sus in jos.
5. Puneti 400 g din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, iar restul compozitiei puneti-o intr-un pos si formati bezele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa daca nu doriti bezele lipicioase puteti turna toata compozitia intr-o tava mai mare.
6. Introduci in cuptor 1h - 1h si 30 min depinde de cuptor, pe treapta de ventilatie.
7. Scoti blatul si bezelele si le lasi la racit complet.8. Muti blatul pe un platou, mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine cremoasa si o torni peste blat.
9. Decorezi dupa preferinta. Puneti niste bezele lipicioase si cate un strop de peltea.
P.S. Nu uitati sa adaugati ingredientul secret, dragoste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.