Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi Vulcan

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar.

Cartofi Vulcan

Cartofi Vulcan

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari
  • 8 felii subțiri de bacon
  • 4 felii de curcan afumat
  • 240 g brânză rasă
  • 1 lingură sos iute
  • 125 ml smântână
  • 2 cepe verzi tăiate

    Mod de preparare:

    Pune cărbunii la încins.

    Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în folie de aluminiu. Pune cartofii direct pe cărbuni și lasă-i să se facă, timp de 20 de minute.

    Între timp, fă repede sosul vulcan: într-un bol mediu pune smântâna și amestec-o cu sosul iute. Dă sosul rezultat la frigider.

    După 20 minute, scoate cartofii și lasă-i un pic la răcit, cât să poți lucra apoi cu ei făr să îți ardă mâinile. Taie-i cam 1 cm la unul dintre capete. Întorce cartoful cu capacul tăiat în sus și taie capătul opus în zigzag. Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui aparat special de scobit, golește mijlocul cartofilor. Învelește-i în câte 4 felii de bacon pe fiecare și prinde-le cu scobitori ca să nu se desfacă.

    Taie feliile de curcan în pătrățele mici. Umple cartofii cu 1 strat de șuncă de curcan, unul de brânză rasă. Și tot așa până îi umpleți până sus, având ca ultim strat unul de brânză. Puneți cartofii pe grătar și acoperiți-l. Lăsați-i să se facă timp de 45 de minute. Când îi scoți, nu uita să îndepărtezi scobitorile.

    Toarnă deasupra sosul vulcan făcut mai devreme și presară deasupra ceapa verde tocată.: 

    P.S.Dacă nu ai grătar, îi poți face și în cuptor.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!