Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Risotto cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Risotto cu ciuperci – cand preparam un risotto avem nevoie de un orez special pentru asa ceva. Acesta este mult mai gustos decat orezul cu care ne-am obisnuit, iar modul de preparare difera prin faptul ca incorporam treptat supa de legume. Are o consistenta lipicioasa la suprafata, dar in interior trebuie sa ramana “al dente”

Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 cana orez special pentru risotto
  • 2 cani de supa de legume
  • 500 gr ciuperci
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin sec
  • 50 gr parmezan ras
  • 30 gr unt
  • oregano
  • sare si piper
Mod de preparare:
  1. Ceapa o tocam marunt si o calim cu putin ulei de masline, pana devine sticloasa.
  2. Adaugam apoi ciupercile taiate feliute si le calim si pe ele cu ceapa, pana ce acestea se inmoaie.
  3. Orezul il spalam si il punem in tigaie. Amestecam bine pana ce acesta devine transparent, apoi punem 100 ml de vin sec si supa de legume calda, pana ce aceasta acopera cantitatea de orez. Restul de supa o punem treptat, dupa ce orezul va absorbi supa pusa. Daca nu aveti supa de legume, puteti folosi apa fiarta in care ati adaugat un cub de legume.
  4. Nu o vom lasa prea mult pe foc, sa nu se usuce tot lichidul. Adaugam sare si piper dupa gust si o dam de pe foc.
  5. Adaugam parmezan ras, unt si amestecam pana ce acestea se topesc.
  6. Se serveste cald, ca atare sau garnitura.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!