Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cu carnea de pui marinată în condiment Vegeta. Mie îmi place mâncarea italiană, aşa că, am tot căutat reţete pentru condimentul picant şi până la urmă m-am oprit la această de pui cu parmezan ras şi cu spaghette.
Pui picant alla parmiggiano |
- un piept de pui tăiat în bucăţi mai mici, ca pentru şniţele, puse la marinat
în condimentul lichid pentru marinare Vegeta picant.
- două linguri pline de parmezan ras
- pesmet, ou, făină pentru şniţele
- praf de usturoi şi de ceapă, dacă mai este necesar
- oregano, busuioc
- sare, piper
- o ceapă medie
- ulei sau unt pentru călit ceapa
- roşii cubuleţe (o conservă de 400 g)
- o linguriţă de zahăr
- spaghetti
Mod de preparare:
Mai întâi am porţionat carnea şi am pus-o la marinat în 2 linguri de condiment
Vegeta, atât cât să fie pe toate părţile bine unsă. Am lăsat-o deoparte vreo
oră. Între timp mi-am pregătit celelalte ingrediente, ceapa am curăţat-o şi am
spălat-o, apoi am tocat-o mărunt şi am început să pregătesc sosul.
Ceapa se soteaza înăbuşit în ulei sau în unt pe foc mic. Se adaugă după câteva
minute praful de ceapă şi de usturoi (opţional; condimentul Vegeta picant, după gust), roşiile cubuleţe (folositi o conservă), se
potriveşte de sare şi piper, se dă zahărul iar la urmă se presară puţin
busuioc şi oregano. Se amestecă bine totul şi se dă deoparte de pe foc. Sosul iese destul
de subţire în această fază.
În trei castronaşe am pregătit oul bătut, făina şi pesmetul, apoi am luat
bucăţile de piept de pui marinate şi le-am dat prin făină, ou, pesmet, după
care le-am pus la tigaie cu ulei la prăjit. Nu este necesar să se prăjească de
tot, ci doar să prindă crustă pe deasupra. Când sunt gata, şniţelele astfel
pregătite se pun într-o tavă îndeajuns de mare în aşa fel încât ele să nu se
suprapună. Se toarnă sosul de roşii, marinata rămasă în castronelul unde a stat
carnea, parmezanul se presară pe deasupra şniţelelor şi se dă totul la cuptorul
dinainte încins cca 15-20 de minute.
Între timp se pun spaghettele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sosul din tavă a mai scăzut iar parmezanul este auriu şi topit, se închide focul şi se scoate tava pe un fund din lemn.
Pe farfurie se pune o porţie de spaghetti iar deasupra unul-două şniţele şi o
lingură sau două de sos de roşii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.