Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui picant alla parmiggiano

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cu carnea de pui marinată în condiment Vegeta. Mie îmi place mâncarea italiană, aşa că, am tot căutat reţete pentru condimentul picant şi până la urmă m-am oprit la această de pui cu parmezan ras şi cu spaghette.

Pui picant alla parmiggiano

Pui picant alla parmiggiano

Ingrediente:

 - un piept de pui tăiat în bucăţi mai mici, ca pentru şniţele, puse la marinat în condimentul lichid pentru marinare Vegeta picant.
- două linguri pline de parmezan ras
- pesmet, ou, făină pentru şniţele
- praf de usturoi şi de ceapă, dacă mai este necesar
- oregano, busuioc
- sare, piper
- o ceapă medie
- ulei sau unt pentru călit ceapa
- roşii cubuleţe (o conservă de 400 g)
- o linguriţă de zahăr
- spaghetti

Mod de preparare:

Mai întâi am porţionat carnea şi am pus-o la marinat în 2 linguri de condiment Vegeta, atât cât să fie pe toate părţile bine unsă. Am lăsat-o deoparte vreo oră. Între timp mi-am pregătit celelalte ingrediente, ceapa am curăţat-o şi am spălat-o, apoi am tocat-o mărunt şi am început să pregătesc sosul. Ceapa se soteaza înăbuşit în ulei sau în unt pe foc mic. Se adaugă după câteva minute praful de ceapă şi de usturoi (opţional; condimentul Vegeta picant, după gust), roşiile cubuleţe (folositi o conservă), se potriveşte de sare şi piper, se dă zahărul iar la urmă se presară puţin busuioc şi oregano. Se amestecă bine totul şi se dă deoparte de pe foc. Sosul iese destul de subţire în această fază.

În trei castronaşe am pregătit oul bătut, făina şi pesmetul, apoi am luat bucăţile de piept de pui marinate şi le-am dat prin făină, ou, pesmet, după care le-am pus la tigaie cu ulei la prăjit. Nu este necesar să se prăjească de tot, ci doar să prindă crustă pe deasupra. Când sunt gata, şniţelele astfel pregătite se pun într-o tavă îndeajuns de mare în aşa fel încât ele să nu se suprapună. Se toarnă sosul de roşii, marinata rămasă în castronelul unde a stat carnea, parmezanul se presară pe deasupra şniţelelor şi se dă totul la cuptorul dinainte încins cca 15-20 de minute. 

Între timp se pun spaghettele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sosul din tavă a mai scăzut iar parmezanul este auriu şi topit, se închide focul şi se scoate tava pe un fund din lemn. 

Pe farfurie se pune o porţie de spaghetti iar deasupra unul-două şniţele şi o lingură sau două de sos de roşii.

 Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!