Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Iata cum se fac placintele ardelenesti, cele mai populare si iubite placinte ale romanilor. Urmeaza reteta noastra si vei putea face aceste placinte sarate delicioase chiar la tine acasa!
Placinte ardelenesti |
- 500 g faina
- 30 g drojdie proaspata
- 350 ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
- 400 g branza de vaca, sarata
- 3 cepe
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sarea intr-un vas.
Separat se paseaza drojdia cu zaharul intr-o cana, pana se lichefiaza.
Se adauga putina sare si apa calduta, apoi se pune peste faina si se lasa putin sa creasca.
Dupa ce a crescut, se mai adauga apa si se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa maiaua la crescut aproximativ jumatate de ora, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.
Umpluturii:
Se da branza prin razatoarea mare, se amesteca cu mararul tocat marunt, si ceapa taiata tot marunt.
Se rup bucati din aluat, si se intind cu ajutorul unui sucitor.
Peste bucata de aluat intinsa se pune umplutura, apoi se strange la capete si se lipeste.
Se mai lasa putin la crescut, apoi se pune la prajit intr-o
tigaie cu ulei incins.
La sfarsit, se scot placintele pe un servetel absorbant.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.