Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinte ardelenesti

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Iata cum se fac placintele ardelenesti, cele mai populare si iubite placinte ale romanilor. Urmeaza reteta noastra si vei putea face aceste placinte sarate delicioase chiar la tine acasa!

Placinte ardelenesti

Placinte ardelenesti

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g branza de vaca, sarata
  • 3 cepe
  • 1 legatura marar

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu sarea intr-un vas. 

Separat se paseaza drojdia cu zaharul intr-o cana, pana se lichefiaza. 

Se adauga putina sare si apa calduta, apoi se pune peste faina si se lasa putin sa creasca. 

Dupa ce a crescut, se mai adauga apa si se framanta pana se incorporeaza toata faina. 

Se lasa maiaua la crescut aproximativ jumatate de ora, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.

Umpluturii:

Se da branza prin razatoarea mare, se amesteca cu mararul tocat marunt, si ceapa taiata tot marunt.

Se rup bucati din aluat, si se intind cu ajutorul unui sucitor. 

Peste bucata de aluat intinsa se pune umplutura, apoi se strange la capete si se lipeste. 

Se mai lasa putin la crescut, apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

La sfarsit, se scot placintele pe un servetel absorbant.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!