Cu o tentă mediteraneană și un gust delicios, acest pește la cuptor cu roșii și usturoi este, clar, o alegere ideală atunci când vrei o masă delicioasă cu minim de efort. Putem varia verdețurile folosite pentru a o adapta gustului nostru și putem servi cu diverse garnituri, de la o mămăliguță gustoasă și aurie la piure de cartofi sau o garnitură de orez gătit simplu, cu verdeață, care să pună în valoare aromele și savoarea peștelui.
Pește la cuptor cu roșii și usturoi |
- 600 gr. pește
- 3 – 4 căței de usturoi
- 300 ml roșii de la conservă
- 100 ml vin alb
- 1 lingură oțet
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță chimen
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Eviscerarea și curățare:
Primul pas va fi pregătirea peștelui.
1.
Deci, luăm peștele, îl eviscerăm, îl curățăm în interior de măruntaie,
îl curățăm de solzi si tăiati capetele.
2. Se spală peștele sub un jet de apă curată și se usucă cu un prosop absorbant, de hârtie.
3. Se presară peștele atât în interior cât și pe exterior cu puțină sare și piper, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă deoparte timp de un sfert de oră, timp în care aprindem cuptorul, fixându-l la la 180°C.
Sosului de roșii și usturoi:
1. Se curăță cățeii de usturoi și se feliază nu foarte mărunt.
2. Într-o crăticioară, se încinge uleiul pe foc mediu-mic și se călește ușor usturoiul, fără a-l lăsa să-și schimbe culoarea.
3.
Deîndată ce usturoiul începe pe ici colo să devină ușor de tot auriu,
se stinge cu vin și se lasă să atingă din nou punctul de fierbere.
4.
Se adaugă în sos roșiile zdrobite și se lasă la fiert 5 minute. Se
adaugă o linguriță de busuioc uscat, una de chimen, o lingură de zahăr
și o lingură oțet, apoi se potrivește gustul sosului cu sare și piper și
se ia de pe foc.
Gătirea la cuptor:
1. Se tamponează peștii cu hârtie absorbantă de bucătărie, ca să scăpăm de excesul de apă și se așează într-un vas termorezistent. Deasupra lor se toarnă sosul de roșii.
2. Se bagă vasul cu peștele și sosul de roșii cu usturoi la cuptor și se lasă la copt circa 25-30 de minute, la 180°C. Din când în când, se mai unge peștele cu sosul din tavă cu o lingură, dar nu încercăm să-i întoarcem deoarece se pot rupe.
3. Se scoate din cuptor vasul cu pește cu sos de roșii și usturoi atunci când capătă o ușoară crustă rumenă, se lasă să se răcorească puțin și se servește cu una din garniturile menționate mai sus sau cu una la alegerea voastră.
Este foarte delicios.
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.