Îți place carnea de vită, nu știi ce să mai gătești și nici nu ai
foarte mult timp la dispoziție? Îți spunem mai jos câteva rețete de
fripturi suculente și delicioase. Dacă respecți câțiva pași de mai jos,
vei obține un prânz sau, de ce nu, o cină extrem de gustoasă în doar
câțiva pași.
Iată care sunt cele mai bune rețete cu carne de vită.
Mod de preparare friptură de vită |
Rețetă gulaș de vită cu legume |
- 600 g carne de vită;
- 500 g pastă de roșii;
- 2 cepe mici;
- 2 linguri bulion;
- 2 conserve de mazăre cu morcovi;
- 50 de gr nuci;
- 500 cartofi fierți;
- 2 linguri ulei;
- 200 g smântână;
- 200 ml supă de legume;
- condimente: sare, piper, chimen, boia;
Mod de preparare:
Carnea de vită se taie cubulețe și se pune în ulei încins, la prăjit pentru câteva minute, pe o parte și pe alta. Ceapa se taie cubulețe, usturoiul se zdrobește și totul se adaugă peste carne și se lasă la călit. Se adaugă și bulionul, sare, piper, boia și chimen și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.
La final se adaugă roșiile și supa, se lasă să dea un clocot, după care se pune la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru o oră jumate.
Înainte cu 20 de minute de a scoate friptura din cuptor, se adaugă și mazărea cu morcovii. Gulașul de vită se scoate din cuptor, iar deasupra se toarnă amestecul de smântână cu nuci.
Se condimentează cu sare și piper și se consumă cald!
Rețetă antricot de vită cu piure gratinatRețetă antricot de vită cu piure gratinat
Ingrediente:
Rețetă antricot de vită cu piure gratinat
- 2 bucăți antricot de vită;
- 200 gr cașcaval;
- 6 cartofi;
- 150 ml lapte;
- 100 gr unt;
- ulei;
- sare și piper.
Mod de preparare:
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe, după care se pun la fiert. După ce au fiert, se pasează și se amestecă cu untul și laptele. Se adaugă sare după gust. Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară cașcavalul ras și se pune la cuptor pentru 10 minute.
Antricotul de vită se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se presară sare și piper și se pune pe grătar pentru maxim 8 minute pe fiecare parte.
Se servește cald împreună cu piureul gratinat.
Metode DeTrucuri:
- Feliile de carne de vită nu trebuie să fie tăiate subțire, ci trebuie să aibă o grosime de aproximativ două degete.
- Carnea de vită nu se pune niciodată în uleiul încins imediat după ce a fost scoasă de la frigider. Ea trebuie lăsată la temperatura camerei aproximativ o oră înainte de a fi gătită;
- Pentru carnea de vită trebuie să folosești întotdeauna sare grunjoasă și nu sare fină, deoarece sarea de mare se absoarbe treptat în carne.
- Înainte ca friptura de vită să fie gata, este recomandat să tamponezi carnea cu un buchețel de ierburi aromatice proaspete (rozmarin sau oregano) pentru un plus de aromă.
- Imediat cum carnea de vită este gata, adaugă o bucată mică de unt pe ea și las-o să se odihnească pentru 2 minute.
Dacă vei urma trucurile de mai sus cu siguranță vei obține cele mai bune preparate culinare cu carne de vită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.